vergelijk, kies en maak een afspraak

2 reviews geplaatst

Review dit bedrijf!

2 van de 2
gewoon een bedrijf die doen wat ze beloven. Nogmaals bedankt voor de prima sevice. verkoper Oscar grote mond maar zijn praatje waargemaakt ga zo door Joep
Geplaatst door op 23 okt. 2012 17:49
1 van de 2
Tijdens mijn zoektocht naar een 2e hands auto ging ik langs bij Autobedrijf Tanis. We hebben een aantal auto's besproken, waarbij een Ford Fiesta Econatic de beste keus leek vanwege de lage bijtelling en BTW verrekenbaar (ik wilde hem zakelijk kopen en rijden).

Na het tekenen van het koopcontract moest ik nog een week wachten. Een dag na het tekenen zag ik op internet staan dat de Ford Fiesta Econatic uit het bouwjaar 2010 niet in de 14% bijtelling zit maar 20%. Dit komt omdat dit model net iets teveel uitstoot heeft (2 gram meer). Toen ik verhaal ging halen bij de garage hebben ze aangegeven dat ze dit na gingen kijken. 2 dagen later heb ik nog niets vernomen, maar inmiddels wist ik het al zeker doordat ik het zelf heb uitgezocht.

Omdat het niet meer aantrekkelijk was om zakelijk te kopen wilde ik de koop ontbinden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling na het tekenen van een koopcontract, maar omdat de auto niet in de besproken 14% was had ik de hoop dat ze er niet al te moeilijk over zouden doen.

Toen ik belde om de koop te ontbinden werd de medewerker erg boos en gaf aan dat dit absoluut niet kon. Ik gaf aan bereid te zijn om er samen uit te komen (dat ik bijvoorbeeld een boete betaal), hij zou dit vervolgens overleggen met de directie.

Later ben ik terug gebeld door "de directie". Hij vroeg wat het probleem was, waarop ik heb aangegeven dat de bijtelling niet klopt met wat er besproken is. Hij wilde weten waar dit stond (zwart op wit), waarna ik uitlegde dat het besproken/geadviseerd was. Hij liet weten dat het nergens stond, en dat het maar om enkele honderden euro's per jaar ging. Ik was enorm verbaasd dat ze ineens deden alsof de bijtelling nooit besproken was, omdat het nergens op papier stond.

De direct gaf aan dat ik de auto moest kopen, waarop ik aan gaf dat ik dat niet wil. Hij heeft het gesprek vervolgens geëindigd door te zeggen dat hij het naar de Bovag's juridische afdeling doorstuurt en hing op.
Geplaatst door op 20 mei 2012 12:16

Review dit bedrijf!

2 reviews
. (1 positiefen1 negatief