vergelijk, kies en maak een afspraak

De beste garages voor schadeherstel

Schadeherstel garages


Het kan iedereen overkomen hoe vervelend ook. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ben je allrisk verzekerd dan ben je verzekerd van vergoeding van alle schade aan je voertuig. Ben je WA verzekerd dan ben je alleen verzekerd voor schadeherstelwerkzaamheden aan schade die je een ander hebt aangedaan. Vind via BesteGarage.nl gemakkelijk het beste schadeherstelbedrijf in de buurt die de service levert waar je naar op zoek bent.

Schadeherstel zonder verzekeraar

Ben je op zoek naar een betrouwbare garage waar je je schade goed kunt laten repareren? BesteGarage.nl biedt een gemakkelijk overzicht van bedrijven die in jouw regio de beste zijn. Dit advies doen wij op basis van aanbevelingen van andere consumenten. Vind via BesteGarage.nl de best beoordeelde schadeherstellers volgens consumenten.

Schadeherstel via verzekeraar

Verzekeraars verplichten je als verzekerde de schade te repareren bij een aangesloten garage. Dit staat meestal netjes vermeld op de groene kaart. Vind via BesteGarage.nl de best beoordeelde schadeherstellers volgens consumenten.

Services van schadeherstellers

Via BesteGarage.nl kun je gemakkelijk aangeven welke services je belangrijk vind dat een schadehersteller bidet zoals: vervangend vervoer, haal- en breng service, leenfiets, etc.

Schade checklist

 • Zorg ervoor dat je altijd een schade-aangifte formulier in de auto hebt liggen.
 • Waarschuw altijd de politie.
 • Zorg dat je bij een ongeluk altijd het kenteken van de betrokken partijen noteert en maak foto’s van de situatie met een camera (telefoon).
 • Noteer, bij voorkeur direct op het schadeformulier, namen en adressen van eventuele getuigen.
 • Ga niet in discussie met de tegenpartij en ga ook nooit in op het aanbod de schade onderling te regelen.

Wie betaald de schade?

 1. WA/WA+ verzekerd
  • Wel aansprakelijk. Je verzekering betaalt alle terecht door de benadeelde geclaimde kosten die verband houden met de aanrijding.
  • Niet aansprakelijk. De tegenpartij betaalt de schade aan de auto en de bijkomende kosten.
 2. Cascoverzekerd (all-risks)
  • Je hebt schade die aan eigen gedrag te wijten is. De verzekering betaalt de schade aan de auto. Wel betaal je zelf het eigen risico. Bij eigen schuld schade en casco verzekering heb je meestal wel terugval van je no-claimkorting. E.e.a. kan per polis verschillen.
  • Je hebt schade die niet aan eigen gedrag te wijten is. Dan vergoedt de aansprakelijke partij alle schade en behoudt je je no-claimkorting.

Werkzaamheden schadeherstel

 1. Opnemen schade: Een schaderapport wordt opgemaakt.. Na afloop staat alles in het rapport opgenomen: kosten van de nieuwe onderdelen, plaatwerk- en spuitkosten, en de kosten om alles weer te monteren.
 2. Demonteren: Alles wat in de weg zit of moet worden vervangen wordt (tijdelijk) verwijderd.
 3. Uitdeuken / richten: De belangrijkste vormen van schadeherstel zijn het uitdeuken van plaatwerk, het richten en meten van de carrosserie en het losboren en vastlassen van nieuwe carrosseriedelen.
 4. Voorbewerken: Zo’n 80% van het werk in de spuiterij bestaat uit het voorbewerken. We beginnen met ontvetten en afplakken van de te spuiten delen. Dan wordt alles zorgvuldig geschuurd en waar nodig geplamuurd. Na het schuren worden de te spuiten delen voorzien van een grondlaag en minuscuul gecontroleerd op oneffenheden. Als de auto helemaal strak en glad is wordt de auto opnieuw ontvet en afgeplakt voor het definitieve spuitwerk.
 5. Spuiten: In de spuitcabine wordt de auto nog eens zorgvuldig stofvrij gemaakt met een lijmhoudende doek. Nu vindt het afspuiten plaats: we brengen meerdere watergedragen kleurlagen aan en vervolgens meerdere lagen blanke lak, zodat de kleur ‘diepte’ krijgt en goed wordt beschermd tegen weersinvloeden.
 6. Drogen: Stofvrij drogen is cruciaal! Met nieuwe UV- droogtechniek is de lak binnen een half uur droog en kan de auto weer uit de spuitcabine.
 7. Montage: Alle nieuwe en gedemonteerde delen worden weer aangebracht. Het niveau van de koelvloeistof en de diverse oliesoorten worden gecontroleerd en zonodig aangevuld.
 8. Uitlijnen: De wielstanden worden gecontroleerd en uitgelijnd. Hierna wordt een proefrit gemaakt om te checken of de auto weer als nieuw rijdt.
 9. Afleveren: Voor het afleveren wordt alles nogmaals volgens een uitvoerige checklist gecontroleerd, de binnenzijde van de auto wordt uitgezogen en gereinigd en de buitenzijde wordt goed gewassen. De auto is klaar voor aflevering aan de klant.

Tips schadeherstel

 • Controleer voordat je een afspraak maakt met een schadeherstelbedrijf altijd de status van een bedrijf. Bekijk dit op BesteGarage.nl
 • Maak goede afspraken over termijn van de onderhoudsbeurt, vervangend vervoer en extra services zoals wassen en stofzuigen van de voertuig!
 • Niet verzekerde schade: Maak vooraf met de garage duidelijke afspraken tot welk bedrag schades gedaan mogen worden en wanneer de garage eerst toestemming moet krijgen voordat het extra werkzaamheden uitvoert.
 • Niet verzekerde schade: Op het moment dat het schadebedrijf belt omdat iets extra’s gedaan moet worden vraag altijd goed na of het noodzakelijk is. Bij twijfel kun je altijd een second opinion uitvoeren bij een andere garage. Let wel de diagnose kosten zijn meestal wel voor eigen rekening. Maak ook hier afspraken over.
 • Zorg ervoor dat je een onderhoudsboekje hebt. Zeker bij aanschaf van een auto is dit belangrijk om te weten welke kosten je te wachten staan. Tevens kun je controleren of iets onterecht vervangen wordt.
 • Meer tips
 •        

Zoek direct een garage voor schadeherstel in de buurt.


Consumenten beoordelen autobedrijven gemiddeld met een 8,6.
Kracht van BesteGarage.nl

Vergelijk 13.500 garages

Onafhankelijk

Reviews en prijzen

Direct een afspraak