vergelijk, kies en maak een afspraak

1 review geplaatst

Review dit bedrijf!

5 5
Bij Kruithof een glad gepoetste auto gekocht. Korte tijd na aanschaf ging het dashboardlampje (het defect-indicatielampje met het motorblokje erop) branden, dat aangaf dat er iets niet in orde was met de motor. Kruithof heeft de ‘bordcomputer’ gereset, omdat ze niet precies wisten wat er aan de hand was. Ze wisten wel te vertellen dat het ging om de tweede cilinder, maar verder wisten zij het ook niet. Later gebeurde precies hetzelfde voor de tweede keer: het lampje ging branden, Kruithof resette de bordcomputer en liet het daarbij. Later bleek inderdaad iets mis te zijn met de cilinder: de klep was totaal weg gebrand.
Beide keren had ik ook gemeld, dat de auto zoveel olie gebruikte. Kruithof heeft toen 5-in-1 erin gegooid. Helaas loste dat niets op. Ook hier hebben zij het probleem laten liggen. De auto verbruikt nu 1 liter olie op 600 km. Dat is niet mis. Het is niet alleen een kostenpost, maar ook lastig om hier goed op te blijven letten (ik rijd zo’n 30.000 km per jaar).
Met andere woorden: de problemen zijn kort na de aanschaf geconstateerd, maar Kruithof heeft tot twee keer toe onvoldoende (tot niets) aan gedaan.
Kruithof heeft mij een ‘kat-in-de-zak’ verkocht en mij daarna in de kou laten staan. Achteraf gezien had ik deze auto niet moeten kopen en nu zou ik er graag vanaf willen; immers, het olieverbruik neemt alleen maar toe, zelfs na de revisie van alle kleppen. Deskundigen vertellen mij, dat het probleem dan waarschijnlijk in de zuigerveren zit, maar die reparatie is me te duur.
Kortom: bij Kruithof moet je echt niet zijn.
Geplaatst door op 18 feb. 2017 20:44

Review dit bedrijf!

1 review
. (0 positiefen1 negatief