vergelijk, kies en maak een afspraak

De beste garages voor banden en velgen

Banden en velgen garages


Toe aan nieuwe banden? All season of juist winterbanden en zomerbanden? Goede banden zorgen voor betere grip op het wegdek. Blijf je alleen in Nederland of bezoek je in de winter ook landen waar het verplicht is om met winterbanden te rijden?

Veiligheid door goede autobanden

Kwaliteit en veiligheid zijn een belangrijk aspect bij de aanschaf van banden. Alleen de banden van de auto staan in contact met de weg; goede banden zijn dus van levensbelang. Goede banden zorgen voor optimale controle, goede grip en een perfecte wegligging.

Wanneer nieuwe banden nodig?

De wettelijke minimum profieldiepte van een band is 1,6 mm. De ANWB adviseert echter een minimum profieldiepte van 2 mm aan te houden. Nieuwe banden hebben een profiel van circa 8 mm. Iedere afgesleten millimeter profieldiepte verlengt de remweg.

Banden of velgen vervangen

Banden en/of velgen vervangen kun je bij de dealer, universele garage of bij een zogeheten fastfitter doen. Een fastfitter is een onderneming die onderdelen verkoopt en deze ook monteert. Een fastfitter biedt meestal geen APK of andere servicebeurten aan.

Banden websites

Het aantal websites dat banden aanbieden is de laatste tijd enorm gestegen. Dit houdt in dat je online banden koopt en bij een montagepunt laat afleveren. Meestal is dit een bandenspecialist of een garage. Daar kun je dan een afspraak maken en worden de banden gemonteerd. Via BesteGarage.nl kun je altijd controleren hoe betrouwbaar de montagepartner is. Een aantal banden websites zijn partner van ons en presenteren de BesteGarage.nl kwaliteitscijfer.

Tips banden en velgen

  • Controleer voordat je een afspraak maakt met een garage altijd de status van het garagebedrijf. Bekijk dit op BesteGarage.nl
  • Achterhaal de juiste bandenmaten voor je auto (en velgen).
  • Laat je niet te snel verleiden om goedkope banden te kopen. Het komt vaak voor dat de lage prijs te maken heeft met de productiedatum van de band. Hoe langer dit geleden is hoe minder goed de kwaliteit is van deze band.
  • Meer tips
  •        

Video met meer informatie over bandenZoek direct een garage voor banden en velgen in de buurt.


Consumenten beoordelen autobedrijven gemiddeld met een 8,6.
Kracht van BesteGarage.nl

Vergelijk 13.500 garages

Onafhankelijk

Reviews en prijzen

Direct een afspraak