vergelijk, kies en maak een afspraak

De beste garages voor glasherstel

Glasherstel garages


De meeste glasschade ontstaat aan de voorruit van de auto en dat komt meestal doordat er een steentje op de ruit terecht komt. Steenslag noemen we dat en daar kun je zelf meestal weinig aan doen. Zo’n steentje springt soms van de band van een auto of vrachtwagen voor je. Lees hier wat de risico’s zijn en wat je moet doen om dit te repareren bij een betrouwbaar glasherstelbedrijf. Tevens geven we je tips.

Hoe ontstaat glasschade?

De meeste glasschade is aan de voorruit van de auto en het komt meestal doordat er een steentje op de ruit terecht komt. Dit wordt ook wel steenslag genoemd. Hier kun je weinig aan doen. Een steentje springt soms van de band van een auto of vrachtwagen voor je.

Ik heb glasschade, wat nu?

Steenslag zorgt meestal voor een ster in de voorruit. Gebeurt dit onder het rijden, probeer dan je aandacht op de weg te houden en stop op een veilige plaats om de schade te bekijken. Een ruit bestaat uit verschillende lagen. Meestal is bij een kleine schade alleen de eerste laag beschadigd. Je kunt meestal nog wel doorrijden. Zorg wel dat je iedere schade laat repareren hoe klein ook. Want kleine schades kunnen uitmonden in grotere schade aan je ruit. Bovendien kan de auto bij de APK afgekeurd worden als een barst of ster het zicht van de bestuurder belemmert of als de barst vertakt is. Repareer ruitschade altijd zo snel mogelijk.

Wanneer moet ik mijn ruit laten repareren?

Rijdt je door met een ster in de ruit dan is de kans aanwezig dat de ster door schokken of door temperatuurverschillen groter wordt en niet meer te repareren is. Als een sterretje niet te groot is kan dit gerepareerd worden met een speciale hars.

Is een sterretje te repareren?

Is de schade niet groter dan een munt van 2 euro dan is reparatie nog mogelijk. De ruit wordt dan weer net zo sterk als daarvoor. Je kunt hiervoor terecht bij specialisten, die de reparatie soms thuis voor de deur komen uitvoeren. Ook veel garagebedrijven kunnen ruitreparaties uitvoeren. Vaak geven deze bedrijven garantie op de reparatie. Gaat de ruit alsnog kapot dan vervangen ze gratis je voorruit. Over het algemeen zorgt het bedrijf dat de ruitschade repareert ook voor de afhandeling met je verzekeringsmaatschappij. Vind een betrouwbaar glasreparatiebedrijf op BesteGarage.nl.

Wat kost ruitreparatie?

Wanneer je verzekerd (autoverzekering met glas) bent voor glasschade dan is een ruitreparatie meestal gratis. Heb je alleen een WA-verzekering dan betaal je de reparatie zelf, maar dat is nog steeds een stuk goedkoper dan het vervangen van de hele ruit. Een ruitreparatie kost gemiddeld iets minder dan € 100,-.

Zo kun je een sterretje of ruitschade voorkomen

Hieronder een aantal tips om de kans op ruitschade te verkleinen:

  • Pas op met dichtslaan van de achterklep als je grote voorwerpen in de auto hebt die mogelijk net iets te ver uitsteken!
  • Houd voldoende afstand op je voorligger. Kleine steentjes zitten soms in het profiel van de een autoband geklemd en schieten daar bij hogere snelheden uit. Ga bijvoorbeeld niet vlak achter een grote zandkiepauto rijden die net van een bouwplaats komt.
  • Laat geen waardevolle spullen in de auto achter. Dit voorkomt diefstal en kapotte ruit bij inbraak.
  • Een beschadigde autoruit is extra kwetsbaar voor temperatuurverschillen. De kans dat een beschadiging doorscheurt is bij zomerse temperaturen veel groter dan in voorjaar of najaar.

Tips bij glasherstel

  • Controleer voordat je een afspraak maakt met een schadeherstelbedrijf altijd de status van het bedrijf. Bekijk dit op BesteGarage.nl
  • Maak goede afspraken over termijn van de reperatie, vervangend vervoer en extra services zoals wassen en stofzuigen van de voertuig!
  • Niet verzekerde schade: Maak vooraf met de garage duidelijke afspraken tot welk bedrag reparaties gedaan mogen worden en wanneer de garage eerst toestemming moet krijgen voordat het extra werkzaamheden uitvoert.
  • Niet verzekerde schade: Op het moment dat het schadebedrijf belt omdat iets extra’s gedaan moet worden vraag altijd goed na of het noodzakelijk is. Bij twijfel kun je altijd een second opinion uitvoeren bij een andere garage. Let wel de diagnose kosten zijn meestal wel voor eigen rekening. Maak ook hier afspraken over.
  • Meer tips
  •        


Via BesteGarage.nl vinden consumenten de beste garages in de buurt. Dit doen wij op basis van beoordelingen. Vul daarom ook een beoordeling in en help het platform verder.

Vind de beste garage voor glasherstel in de buurt.

Zoek direct een garage voor glasherstel in de buurt.


Consumenten beoordelen autobedrijven gemiddeld met een 8,6.
Kracht van BesteGarage.nl

Vergelijk 13.500 garages

Onafhankelijk

Reviews en prijzen

Direct een afspraak